Navnet Hideaway – er synonym for rigtigt mange gode ferieminder i barndommens land på et landsted i det Jyske, stedet var opkaldt efter Beatles sangen. ”You’ve Got To Hide Your Love Away”.  Hideaway vingård er derfor essensen af en masse bestræbelser på at finde de optimale dyrkningsforhold for vin  i danske rammer, kombineret med at skabe et bæredygtigt eksotisk getaway.  OG, en stor kærlighed til Italien – landet, stilen, maden og vinen…!

Efter lang tids søgen på de bedste vinlocations i Danmark, faldt valget på Fejø grundet øens milde, nærmest middelhavsagtige klima. Dertil kom de mange rare mennesker vi mødte på øen. Nu efter 14 år lyser Hideaway op i landkabet med sine italienske farver og stil. Gennem årene har vi knoklet, og i dag fremstår Hideaway som en sydlandsk inspireret erhvervsvingård – på toppen af Fejø midt i øens smukkeste natur.

Vingården er dermed stedet, hvor du kan smage gode vine, slå benene op og lade tiden flyde. Eller du kan gå tur på ejendommens 2,3 hektar og nyde omgivelserne mellem de mange eksotiske træer og planter. Eller du kan nyde alle figenerne i figenaborteret, som rummer en af Nordeuropas største figensamling plantet ud på friland.

Historikken

I 2006  købte vi markerne og ejendommen på toppen af Fejø, Store Højbjerg  – 18 meter over havet..  Michael havde på det tidspunkt grundlagt Dansk Vincenter i Avedøre, skrevet bogen ”Vinavl i Danmark”, og fik i 1998 tildelt en flot hæderspris ” Premio al Vignaiolo del Mondo” i La Morra i Italien. Ikke bare for at lave en ualmindelig god rødvin, men også for at være med til at gøre Danmark til Europæisk vinland.

Karin havde haft fingrene i rigtig mange madprojekter som projektleder, og brændte for at få jord under neglene. Det lå i kortene at vi sammen skulle have vores egen vingård det sted i Danmark, hvor klimaet var det mest optimalt for vinavl – på Fejø.

Vingården, som ligger på toppen af fejø – på Store Højbjerg –  og blev vores elskede fristed, hvor vi brugte vores kroppe på masser af fysisk arbejde i at anlægge vinmarkerne, og at ombygge det gamle frugtlager til et lækkert moderne vineri.  Samtidig gav stedet og det milde klima liv til at dyrke Michaels anden store passion nemlig eksotiske planter, hvilket gjorde at han gennem årene plantede en masse sydlandske planter på ejendommen – så som korkeg, steneg, magnolier, tamarisk, kastanier mv. Vingården og vineriet blev dermed bygget op over en lang årrække, mens boede i Hvidovre og havde jobs og små børn ved siden af. Michael døde i april 2018 af en uopdaget hjertesygdom.

Hideaway anno 2021

I dag driver Karin Hideaway  med hjælp fra den tyske ønolog og ”Weinbergspädagoge” Jens Heinemeyer, og andre hjælpsomme sjæle på Fejø. Vingården er under omlægning til økologi, med fokus på at gøre driften så bæredygtig som mulig. Den blev i 2020 beriget med et skønt traktørsted, og den første af to måske endda tre vingårdsferiehytter. I 2021 bliver vingårdens faciliteter udvidet med et gæstetoilet med handicapfaciliteter, samt Fejø´s første private spildevandsrensningsanlæg.