Navnet Hideaway – er synonym for rigtigt mange gode ferieminder i barndommens land på et landsted i det Jyske, stedet var opkaldt efter Beatles sangen. ”You’ve Got To Hide Your Love Away”.  Hideaway vingård er derfor essensen af en masse bestræbelser på at finde de optimale dyrkningsforhold for vin i danske rammer, kombineret med at skabe et bæredygtigt eksotisk getaway.  OG, en stor kærlighed til Italien – landet, stilen, maden og vinen…!

Efter lang tids søgen på de bedste vinlocations i Danmark, faldt valget på Fejø grundet øens milde, nærmest middelhavsagtige klima. Dertil kom de mange rare mennesker vi mødte på øen. Nu 15 år efter etableringen, lyser Hideaway op i landskabet i smukke terracotta farver, med nogel af Danmarks ældste og rigtigt godt etablerede vinstokke. Vi har knoklet gennem årene, og i dag fremstår Hideaway som en skøn sydlandsk erhvervsvingård – på toppen af Fejø midt i øens smukkeste natur.

Hideaway er dermed stedet, hvor du kan smage gode vine, slå benene op og lade tiden flyde. Eller du kan gå tur på ejendommens 2,3 hektar og nyde omgivelserne mellem de mange middelhavstræer og planter, elle nyde de smukke figentræer i figenarboretet, som rummer en af Nordeuropas største figensamling plantet ud på friland. Det er selvfølgelig også muligt f.eks. at nyde en picnic i vingården, mens gæssene græsser fredeligt ved jeres side.

Historikken

I 2006  købte vi ejendommen på marken Store Højbjerg  – 18 meter over havet.  Min mand Michael havde på det tidspunkt grundlagt Dansk Vincenter i Avedøre, skrevet bogen ”Vinavl i Danmark”, og fik i 1998 tildelt en flot hæderspris ” Premio al Vignaiolo del Mondo” i La Morra i Italien. Ikke bare for at lave god rødvin, men også for at være med til at gøre Danmark til Europæisk vinland.

Jeg, Karin, havde haft fingrene i rigtig mange madeventsr som projektleder, og brændte for at få jord under neglene. Det lå i kortene at vi sammen skulle have vores egen vingård, det sted i Danmark, hvor klimaet var mest optimalt for vinavl – på Fejø.

Vingården var i mange år vores elskede fristed, hvor vi brugte vores kroppe på masser af fysisk arbejde i weekends og ferier. Arbejde med at anlægge vinmarkerne og i at ombygge det gamle frugtlager til et lækkert moderne vineri.  Samtidig gav stedet og det milde klima liv til Michaels anden store passion nemlig dyrkning af eksotiske planter, hvilket gjorde at han gennem årene plantede en masse sydlandske planter på ejendommen – korkeg, steneg, magnolier, tamarisk, kastanier mv. Vingården og vineriet blev dermed bygget op over en lang årrække, mens vi boede i Hvidovre og havde jobs og små børn ved siden af. Michael døde alt for tidligt i april 2018 af en uopdaget hjertesygdom.

Hideaway i dag

Landstedet har siden 2018 gennemgået en kraftig renovering og opgradering af bygningerne, samtidig med at markerne er i færd med at blive omlagt til økologisk/regenerativ drift, med fokus på at gøre driften så bæredygtig som mulig. I 2020 blev Hideaway beriget med et skønt traktørsted, og en lille vingårdsferiehytter. I 2021 blev vingårdens faciliteter udvidet med et gæstetoilet med handicapfaciliteter og brus, samt Fejø´s første private spildevandsrensningsanlæg, ligesom der kom en vingårdsgæstehytte mere til.

Vi er et godt team der driver Hideaway, Karin som er indehaver og forretningsudvikler, Lou som har Fejø´s grønneste fingre qua en uddannelse til permakulturdesigner men også en historik som restaurantmanager i England, og ikke midst Jens, tysk weinbergspädagoge og flying winemaker. Dertil skønne unge mennesker fra hele verden som kommer på Hideaway i korte perider for at hjælpe til, og lære noget om vinavl, planter og ikke mindst at nyde livet på vores skønne sydhavsø Fejø.