Navnet Hideaway – er synonym for rigtigt mange gode ferieminder i barndommens land på et landsted i det Jyske, stedet var opkaldt efter Beatles sangen. ”You’ve Got To Hide Your Love Away”.  Hideaway vingård er derfor essensen af en masse bestræbelser på at finde de optimale dyrkningsforhold for vin  i danske rammer, kombineret med at skabe et eksotisk getaway.  

Efter lang tids søgen på de bedste vinlocations i Danmark, valgte vi Fejø grundet øens milde, nærmest middelhavsagtige klima, og de mange rare mennesker vi mødte på øen. Nu efter 13 år har vi skabt en sydlandsk inspireret erhvervsvingård – mange mener det burde hedde lille Toscana – på toppen af Fejø midt i øens smukkeste natur.

Vingården er dermed blevet et sted hvor du kan smage gode vine, slå benene op og lade tiden gå. Eller du kan gå en tur på ejendommens 2,3 hektar og nyde omgivelserne mellem de mange eksotiske træer og planter, vinstokkene, eller i figenaborteret, som rummer en af Nordeuropas største figensamling plantet ud på friland.

Hideaway er et gemmested, langt fra storbyens larm og trængsel, et sted hvor der aldrig kommer larm fra motorvej, lyskryds eller S-togstationer….

I 2006  købte vi markerne og ejendommen på toppen af Fejø, Store Højbjerg  – 18 meter over havet på 2,3 hektar.  Michael havde på det tidspunkt været grundlægger for Dansk Vincenter i Avedøre, skrevet bogen ”Vinavl i Danmark”. og fik i 1998 tildelt en flot hæderspris ” Premio al Vignaiolo del Mondo” i La Morra i Italien,  ikke bare for at lave en ualmindelig god rødvin, men også for at være med til at gøre Danmark til Europæisk vinland.

Karin havde haft fingrene i rigtig mange madprojekter som projektleder, og brændte for at få jord under neglene. Det lå i kortene at vi sammen skulle have vores egen vingård det sted i Danmark, hvor klimaet var det mest optimalt for vinavl – på Fejø.

Vingården, som ligger på toppen af fejø – på Store Højbjerg –  og blev vores elskede fristed, hvor vi brugte vores kroppe på masser af fysisk arbejde i at anlægge vinmarkerne, og at ombygge det gamle frugtlager til et lækkert moderne vineri.  Samtidig gav stedet og det milde klima liv til at dyrke Michaels anden store passion nemlig eksotiske planter, hvilket gjorde at han gennem årene plantede en masse sydlandske planter på ejendommen – så som korkeg, steneg, magnolier, tamarisk, kastanier mv. Vingården og vineriet blev dermed bygget op over en lang årrække, mens boede i Hvidovre og havde jobs og små børn ved siden af. Michael døde i april 2018 af en uopdaget hjertesygdom.

I dag driver Karin Hideaway  med hjælp fra den tyske ønolog og ”Weinbergspädagoge” Jens Heinemeyer, og andre hjælpsomme sjæle på Fejø. Vingården er under omlægning til økologi, og bliver i 2020 beriget med et dejligt smagelokale, med tilhørende handicaptoilet.

 I efteråret 2018 plantede venner og familie alle Michaels indsamlede figener – over 80 forskellige koldklima figensorter – ud på en lille lund i vingården – det blev til vingårdens figenaboret – et eksotisk eksperimentarium over hvilke figensorter det kan lade sig gøre at dyrke i Danmark under de mest optimale klimaforhold. – Som Michael sagde ” det gode ved figener er, at de ikke læser havelitteratur og derfor slet ikke ved, at de formelt set ikke kan gro og bære frugt i Danmark…” , dermed huser vingården en af Nordeuropas største figensamlinger udplantet på friland.