Et arboret er som bekendt en træsamling. Et Pomet er en samling af frugtbærende buske og træer. Min gode husbond Michael ELSKEDE træer, særligt eksotiske vækster og træer, med store stedsegrønne blade – med eller uden frugter. Botanisk have i København og Forstbotanisk have i Charlottenlund er steder vi sammen har besøg rigtig, som i rigtig mange gange.

I efteråret 2018, ½ år efter Michaels død, plantede Michaels venner og familie hans indsamlede figener. Det blev gjort med stor hjælp fra Michaels plantenørdven og planteskoleejer, Lars Vestergaard, som var “boss”for plantningen. Over 70 forskellige sorter fra koldklimaegne i hele verden. De er kommet med posten, vi har hentet dem på rejser, og nogle ad ganske uransagelige veje… Michael nørdede med dem – de stod alle vegne da han døde. For at få lidt styr på dem, og for at andre kan have glæde af dem, hjalp Lars med at få dem plantet ud på friland, nydeligt på rækker og her i løbet af 2021 hvor de har fået noget størrelse, har de fleste også fået et fint navneskilte på.

Gæster er velkommende til at tage et kig i aboretet i Traktørstedet åbningstid. Det bedste er nu at tage et glas vin med i hånden efter en dejlig frokost i vingårdens traktørsted, og gå ned til arboretet gennem vinmarkerne, for at se hvor smukke og forskelligartede figenblade og figener kan se ud.

Der er sæsonåbent i vingården og dermed også i figenaboretet fra Sankt Hans til og med slutningen af skoleferien. Alle dage fra kl. 11.30 – 16.00. NB. Søndag og onsdag er lukkedage.

Fra 5. maj til og med den 15. oktober har vi lørdagsåbnet ml. kl. 12.30 – 16.00

Særlige vin- og madevents annonceres på vingården facebook.