Terroir Vermouth fra Fejø – Extra Dry

På Hideaway vingård er vi ret begejstrede for Italien, maden, vinen og stilen. Derfor var det nærliggende at dykke ned i den Italienske vinhistorie og lave en flot tør vermouth – vermouthens vugge stod nemlig i Torino anno 1786, MEN en Vermouth på druer og urter som KUN stammer fra Fejø!

Ud fra det dogme har vi lavet en flot, vinøs vermouth, hvor det er vinen der bærer vermouthen, mens urterne og alkoholen blot fungerer som under-lægningsmusik. Den er derfor udviklet med tanke for at det er basisvinen i vermouthen der smager igennem. Det er en moden vin på Solaris druen, gæret på ståltank, og efterfølgende lagret på træfad.  Urterne i den er strandmalurt, laurbær og rosmarin. Alt er samlet på Fejø, hvormed ” Fejø terroir vermouthén”, viser det bedste af hvad det milde klima på Fejø kan præstere. Det flere meter høje laurbærtræ og den 9 år gamle rosmarinbusk på Hideaway vingård har dermed også måttet afgive en del af deres løv til vermouthen, mens strandmalurten er samlet langs Fejø´s kyster.  Det beskedne sukkerindhold giver plads til at åbne op for aromaerne fra urterne som vinen er krydret med, mens vinen stabiliseres med alkohol.

Vermouth blev oprindeligt opfundet af Antonio Benedetto Carpano i Torino, Italien anno 1786. Han gav drikken navnet Vermouth, fordi han var inspireret af en tysk hedvin hvor i krydderurten malurt indgik. I dag har vi både tør og sød vermouth, men den oprindelige udgave var en tør, lys vermouth. I dag markedsføres den type Vermouth næsten altid som “ekstra tør”, og er en vigtig ingrediens i en hel del cocktails typisk med gin eller vodka. Og jo ……., vi har faktisk produceret en del Vermouth tidligere i Danmark, tilbage i 1960érne og frem til beg. af 1980érne. Det var Peter Heering der stod bag de fleste flasker, som bar det skønne navn Marcanta, denne vermouth var baseret på æblevin.

Pris for en flaske kr. 325,- fås i en flot gaveæske til kr. 335,-

Nyd en Fejbatting Tonic på Hideaway

Besøg Hideaway Vingård & Figenaboret og nyd en Vermouth med tonci og is.   Der er åbent hver lørdag fra 5. maj til og med 15. oktober fra kl. 10.30 – 14.00 og i sommersæsonen fra 23/6 – 15/8 på hverdage fra kl. 11.30 – 16.00. Kig forbi, nyd en vermouth efterfulgt at en skøn italienskinspireret frokost under serveret under figentræerne.

Fejbatting vermouth med hyben eller havtorn  

 En dejlig forfriskende drink – kan nydes tidligt på eftermiddagen og silde om aftenen  

Til to personer

2 dl kold, Fejbatting vermouth  

1 dl hyben- eller havtornvodka ( 1 dl. vodka og ½ dl. tranebær el. havtornsaft)

2 isterninger

to halve citronskiver eller et syltet hyben

Fordel ingredienserne ligeligt i to afkølede glas. Server det straks.